1 dl Vann (B)
1/2 terning Kjøttbuljong (B)
1 pk Ytrefilét av svin
1 pk Poteter
1 Løk
1 Hvitløk
1 pk Rosmarin
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 1/2 dl Fløte
1/2 pk Revet ost
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Smør (B)
1 pk Peppersaus
Forvarm ovn til 200 grader. Kok opp vann og ha i buljongterning. Ta ytrefileten ut av kjøleskapet.
Vask og skrell potetene. Kutt potet i tynne skiver og løk i tynne strimler. Finkutt hvitløk og rosmarin.
Stek potetskiver, løk og 2/3 av hvitløken i en stekepanne med stekeolje på medium-høy varme i ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha innholdet fra stekepannen over i en ildfast form. Hell over kjøttkraften og fløte. Dryss over revet ost og 2/3 av rosmarinen.
Stek i stekeovn i 15-20 minutter. Har du tid kan du la de fløtegratinerte potetene hvile 5-15 minutter før de serveres. Dette vil gjøre gratengen mindre rennende.
Gni inn ytrefileten med salt og pepper. Brun smør i en stekepanne på høy varme og ha i kjøttet. Bruk en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen eller flytt innholdet over i en ildfast form.
Når ytrefileten er brunet på alle sider tar du stekepannen av varmen. Tilsett resten av hvitløken og rosmarinen over og rundt kjøttet og bak midt i ovnen i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
Varm peppersausen etter anvisning på pakke.
Server ytrefileten med fløtegratinerte poteter og peppersaus.
Tips
Legg gjerne potetfyll og fløte/kraft lagvis, med revet ost mellom lagene og på toppen.
Bruk helst flaksalt og nykvernet pepper.