Logg inn

Ytrefilet av svin med sopp og grønne bønner


2 voksne

1 pk Småpoteter
2 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
ca. 1 ss Revet sitronskall
1 pk Kruspersille
1/2 dl Olivenolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Ferske grønne bønner
1/2 ts Salt (B)
1 pk Ytrefilet
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Aromasopp
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader (se tips).

Legg potetene i en ildfast form og vend inn stekeolje, salt og pepper. Del gjerne de største potetene i to. Stek i ovn i 25-30 minutter, til de er gylne og møre.

Bruk den fine siden på et rivjern og riv det ytterste skallet av sitronen (unngå det hvite på innsiden).

Grovhakk persille og ha det i en blender (evt. bruk stavmikser). Tilsett sitronskallet, olivenolje, salt og pepper. Kjør sammen til du får en puré-lignende konsistens.

Skyll de grønne bønnene og del de i to. Kok opp ca. 1 liter med vann og salt. Når vannet koker tilsetter du de grønne bønnene og lar de koke i ca. 2 minutter. Avkjøl bønnene i kaldt vann etter koking.

Kutt kjøttet i skiver på ca. 3 cm. Krydre hvert stykke med salt og pepper. Stek stykkene i en stekepanne med stekeolje i ca. 3 minutter på hver side. Legg kjøttet til side.

Bruk samme stekepanne til soppen. Del soppen i to og stek på middels-høy varme i ca. 5 minutter. Tilsett litt stekeolje ved behov. Tilsett de grønne bønnene i pannen når det gjenstår 1-2 minutter av
steketiden. Krydre med salt og pepper.

Servér kjøttstykkene med stekt sopp og grønne bønner. Topp med persilledressingen.

Tips
Ta svinekjøttet ut av kjøleskapet slik at det
romtempereres før steking.
Bruk helst kvernet salt og pepper (eller flaksalt) på
potetene, kjøttet og soppen.