Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ytrefilet av gris med granateple og potetmos


2 voksne

1 pk Mandelpoteter
Vann (B)
1 pk Ytrefilet av svin
1 ss Stekeolje (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 Granateple
2/3 Brokkoli
Vann (B)
Salt (B)
2 dl Kremfløte
1/3 ts Salt (B)
1 ss Smør (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell potetene, del de i to og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det så vidt dekker og kok under lokk i ca. 10-15 minutter, til potetene er møre.

Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne med stekeolje på sterk varme. Krydre med salt og pepper.

Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter.

Bruk en liten kniv og lag et snitt i granatepleskallet hele veien rundt. Brekk eplet fra hverandre og plukk ut kjernene. Del brokkolitoppene i små buketter og kutt stilken i tynne skiver.

Legg alt i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 3 minutter og hell av vannet.

Når potetene er ferdige helles vannet av. Tilsett fløte og rør godt med en ballongvisp eller en gaffel. Smak til med salt og smør. Juster konsistensen med en liten skvett vann ved behov. Bruk en liten kniv for å sjekke om kjøttet er gjennomstekt.

La kjøttet ligge noen minutter før det skjæres i skiver og serveres med varm potetmos, et dryss granateplekjerner og brokkoli.