Logg inn

Wok med teriyaki, svin og villris


1 voksen

1 pk Villrisblanding
1 pk Svinefilet fra Malmin og Orre på Klepp
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Hverdagswok
1 ss Stekeolje (B)
1/2 pk Teriyaki saus
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

 

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke. Kok gjerne risen i vann med buljong for ekstra smak.

Kutt svinekjøttet i strimler på ca. 1x4 cm.

Stek kjøttet i en wok- eller stekepanne på sterk varme med stekeolje i 3-4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og legg det på en tallerken.

Tørk stekepannen med litt kjøkkenpapir og stek grønnsakene på sterk varme med stekeolje i 2-3 minutter.

Ha kjøttet tilbake i pannen og bland inn teriyakisaus.

Smak til med salt og servér med nykokt villris.

Tips:

Har du rester kan dette legges i en lukket beholder og oppbevares
i kjøleskap. Retten passer perfekt som lunsj til dagen etter.