Logg inn

Taco med mais og salat*


2 voksne

1 pk Lefser
1 pk Brune bønner
1/2 Chipotle
2/3 boks Hermetisk tomat
1 ss Stekeolje (B)
3 ts Tacokrydder
1 boks Mais
1 glass Tacosaus
1 pk Salatblanding

Fremgangsmåte

Sett på ovnen etter anvisning på pakken med lefser, eller bruk mikrobølgeovn om det er ønskelig.

Hell ut ca. halvparten av laken fra bønnene. Ha resten av laken og to tredjedeler av bønnene i en foodprosessor sammen med chipotle og hermetisk tomat (se tips). Kjør til du har en jevn masse. Bruk  stavmikser (evt. potetmoser) om du ikke har foodprosessor.

Varm om stekeolje i en kjele. Ha i tacokrydder og fres under omrøring i 1 minutt. Ha deretter i bønneblandingen og resten av bønnene. Rør det hele godt sammen og la det småputre på svak varme i 7-10 minutter.  Tilsett litt vann om det virker tørt (det må ikke brenne seg).

Sil laken av maisen. Legg frem mais, tacosaus og salat på ønsket vis (rett fra boksen eller i skåler).

Server tortillas med bønnestuing, mais, tacosaus og salatblanding.

Tips
Reduser mengden chipotle dersom du ikke liker sterk mat.
Er du glad i sterk mat kan du øke mengden chipotle og/eller
tilsette litt kajennepepper sammen med tacokrydderet.
Inkluder gjerne flere grønnsaker om du har noe liggende
.