Logg inn

Vegansk bolognese med sopp og bønner


2 voksne

1 pk Aromasopp
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
2 Tomater
1 pk Valnøtter
1/2 pk Basilikum
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Sukker (B)
1 ts Tørket oregano (B)
2 ss Tomatpuré
1,5 dl Vann (B)
2/3 pk Brune bønner
1/2 pk Tagliatelle
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kutt soppen i små biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger (fjern stilkfestet). Grovhakk valnøtter og basilikum (se tips).

Varm opp stekeolje i en kjele på medium varme. Ha så i sopp, hvitløk og sjalottløk, og la det surre i 4-5 minutter. Rør om av og til slik at det ikke brenner seg.

Tilsett tomat, sukker, salt, oregano og valnøtter. La det hele surre i 3-4 minutter til.

Ha i basilikum, tomatpuré og vann. Hell laken av bønnene, skyll de raskt og tilsett i gryten. La gryten småkoke mens du koker tagliatellen.

Kok tagliatelle etter anvisning på pakke.

Smak til aromasopp-bolognesen med salt og pepper.

Servér tagliatelle med aromasopp-bolognese, toppet med basilikum (se tips).

 

Tips
Spar gjerne litt basilikum til topping.
Har du pinjekjerner så kan disse også brukes til topping. Rist dem
gjerne et par minutt i en tørr stekepanne.
Tørket oregano kan erstattes med andre tørkede urter, feks. timian.