Logg inn

Tomatisert kyllinggryte med hvite bønner og søtpotet


1 voksen

2/3 Rødløk
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
1 ss Olivenolje (B)
*Søtpotet
1 pk Kyllingfilet
1 boks Hermetisk tomat
1,5 dl Vann (B)
1/2 Grønnsaksbuljongterning
2/3 pk Hvite bønner
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk derfor det som blir levert til retten.

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Rens og grovkutt rødløk og hvitløk. Finkutt chili (se tips). Fres dette i en kjele sammen med olivenolje på middels-høy varme i ca. 3 minutter.

Skrell og grovkutt søtpotet. Kutt kyllingen i biter på ca. 2x2 cm. Ha søtpotet og kylling i kjelen og fres videre i ca. 2 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, vann og buljong. La det koke i ca. 15 minutter, til søtpotetene begynner å bli møre. Rør om av og til. Se tips.

Sil vannet av de hvite bønnene og skyll de under rennende kaldt vann. Ha bønnene i kjelen og kok videre i 2-3 minutter.

Smak til med salt og pepper før servering.

Tips
Reduser eller øk mengden chili for å påvirke
styrken i kyllinggryten. Fjern kjernene om du ikke
liker sterk mat.
Vil du krydre opp middagen litt ekstra så kan du
smake til med 1-2 ts honning, garam masala,
spisskummen, ingefær og/eller karri.