Logg inn

Teriyakimarinerte grillspyd med sopp, grillet avokado og feta


1 voksen

1 pk Svinekoteletter
Brødpose (B)
1 pose Teriakysaus
1/2 Rødløk
1 pk Aromasopp
1 Avokado
2 Grillspyd
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 pk Fetaost
1 pk Salatblanding

Fremgangsmåte

Se tips. Kutt svinekoteletten i terninger på 2-3 cm. Legg kjøttet i en brødpose og tilsett teriyaki. Klem på posen slik at det blandes godt sammen. La kjøttet ligge å marinere mens du gjør klart resten.

Skrell og del rødløk i 8 biter. Skjær bort nederste delen av stilken på soppen. Del avokado i to og fjern steinen. Strø over litt salt og pepper på avokadoen.

Tre det marinerte kjøttet, sopp og løk på spydene (se tips). Dryss over salt, pepper og olivenolje. Dryss gjerne litt chiliflak over spydene for litt mer styrke i retten.

Stek spydene og avokadoen (snittflaten ned) på middels-høy varme i 5-7 minutter. Vend om på spydene av og til. Følg med på avokadoen og ta de av varmen når de er klar. Bruk gjerne en kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig stekt.

Dra skallet av avokadoen og kutt den i grove biter. Kutt fetaost i terninger.

Fordel salaten på et fat, topp med avokadobiter og fetaost. Servér med grillspyd.

Tips
Grillspydene kan stekes i stekepanne eller grilles. Ønsker du å
grille bør spydene ligge minimum 5 minutter i vann før de brukes.
Pensle gjerne den resterende marinaden over grillspydene under
steking/grilling.