Logg inn

Svinepaella á la Nettmat med reker og gressløk


1 voksen

4 dl Vann (B)
2/3 Grønnsaksbuljongterning
1/2 Løk
1/2 Hvitløk
2/3 Paprika
1/2 Chili
1 pk Ytrefilet av svin
2 ss Olivenolje (B)
1 pk Arborioris (ca. 70g)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/3 pk Gressløk
1 Sitron
1 pk Reker

Fremgangsmåte

Kok opp vann med buljongterning.

Skrell og finkutt løk og hvitløk. Rens og finkutt paprika og chili (fjern kjernene om du ikke liker sterk mat). Kutt svinekjøttet i tynne strimler.

Fres grønnsakene i en stor stekepanne med olivenolje på middels-høy varme i 2-3 minutter.

Tilsett kjøttet i pannen og stek i 2-3 minutter til.

Ha i arborioris og paprikapulver (se tips) og bland alt godt sammen.

Tilsett buljongvannet, rør forsiktig rundt og la det koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Finsnitt gressløk. Kutt sitronen i båter (se tips).

Strø reker og gressløk over paellaen. Klem over frisk sitronsaft før servering.

Tips
Bruk gjerne røkt paprikapulver. Dette vil gi retten en kraftigere smak.
Ønsker du en mildere og søtere smak på sitronsaften så kan du steke sitronbåtene i 2-4 minutter i en tørr stekepanne.