Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Sur-søt wok med strimlet svin og fullkornsris


2 voksne

1 pk Fullkornsris
2 Gulrøtter
1/2 Blomkål
1 bunt Vårløk
1 pk Sukkererter
1 boks Ananas
1 ss Ingefær
2 ss Soyasaus (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Svinefilet
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Sesamfrø

Fremgangsmåte

Kok ris som anvist på pakken.

Skrell gulrøtter, del de i to og kutt tynne skiver på skrå. Del blomkålen opp i små buketter. Finsnitt vårløken. Vask sukkerertene og del de i to på langs.

Sil ananaslaken over i et desilitermål. Legg ananasbitene på en
tallerken.

Finkutt ingefær og tilsett i ananaslaken sammen med soyasaus. Stek blomkål, vårløk og gulrøtter i en glovarm steke- eller wokpanne i 4 minutter sammen med stekeolje. Rist på pannen og rør litt underveis.

Legg grønnsakene over på en tallerken og tørk ut av pannen med et kjøkkenpapir.

Kutt svinefileten i strimler på ca. 1x4 cm. Ha kjøttet over i pannen og stek på sterk varme med stekeolje i 3-4 minutter. Rist på pannen og rør litt underveis.

Legg grønnsakene tilbake i pannen sammen med kjøttet og tilsett
sukkererter, ananasbiter og ananas-sausen.

Vend godt om og dryss over sesamfrø. Servér med kokt fullkornsris.