Logg inn

Sunn fullkornspizza med spekeskinke og pizzasalat


1 voksen

Hvetemel (B)
1 pk Pizzaddeig
Bakepapir (B)
2/3 Paprika
1 Rødløk
1 boks Pizzasaus
1 pk Revet ost
1 bit Kål
2 ss Eddik 7% (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
2/3 ss Sukker (B)
1 pk Spekeskinke

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft (evt. pizzafunksjon om du har).

Dryss et lag med hvetemel på kjøkkenbenken og kjevle ut pizzadeigen. Legg den over på et stekebrett med bakepapir. Strekk eller kjevle ut deigen om den trekker seg sammen når den flyttes. Prikk bunnen over det hele med en gaffel og forstek den i ca. 5 minutter.

Vask og rens paprika og rødløk. Kutt de i tynne strimler.

Når bunnen er ferdig forstekt fordeles pizzasausen jevnt utover. Topp med rødløk, paprika og revet ost. Stek videre i 11-14 minutter, til pizzaen er gyllen og sprø (se tips).

Pizzasalat: Finsnitt kålen med en kniv eller høvle med en ostehøvel/mandolin. Legg kålen i en romslig skål og tilsett eddik, olje, salt og sukker. Kna det hele godt sammen med vaskede hender. La pizzasalaten stå tildekket i romtemperatur frem til pizzaen er klar til servering.

Når pizzaen er ferdig stekt legges spekeskinken på. Pizzasalaten kan enten fordeles over pizzaen eller serveres ved siden av.

Tips
Foretrekker du stekt spekeskinke så kan du fordele spekeskinken over pizzaen før den stekes ferdig.
Middagen inneholder mye grønnsaker og vil omtrent dekke
dagsbehovet for ’5 om dagen’ for barn og voksne.
Pizzaen kan derfor nytes med god samvittighet i hverdag!