Logg inn

Stekt ørret med risotto og spinat


1 voksen

5 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
2 ss Olivenolje (B)
1 pk Arborioris
1 pk Ørretfilet
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Spinat á 50g
2/3 ss Sitronsaft

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
 

Fremgangsmåte

Kok opp vann med buljong. Hold kraften varm men unngå at den koker.

Skrell og finkutt sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en stor stekepanne med olivenolje på middels-høy varme i 2-3 minutter.

Tilsett arboriorisen i stekepannen og fres videre i 1 minutt.

Spe på med litt og litt grønnsakskraft slik at det hele tiden dekker risen. La det småkoke i 17-20 minutter. Risen skal være ’al dente’ - ha litt tyggemotstand. Rør om underveis slik at det ikke svir seg (spesielt mot slutten av koketiden). Se tips.

Kutt fisken i porsjonsbiter, pensle med olivenolje og strø over 1/3 ts salt og 1/4 ts pepper per fiskestykke.

Stek fisken i en stekepanne på middels-høy varme i 3-4 minutter på hver side.

Når arboriorisen kjennes ferdig kokt (myk, men det skal fortsatt være litt motstand når du rører om) så rører du inn spinaten.

Smak til risottoen med salt, pepper og sitronsaft før servering.

Tips
Rør gjerne inn litt smør og parmesan når risottoen nærmer seg
ferdig kokt.
Tilsett gjerne 1/2-1 ts gurkemeie i risottoen. Dette vil gjøre
risottoen gulaktig.