Logg inn

Spagetti og kjøttsaus med parmesan og bacon


1 voksen

1/2 Hvitløk
1 Gulrot
2/3 Løk
1 pk Ternet bacon fra Lokale Gabbas
1 pk Kjøttdeig fra Lokale Malmin & Orre
1 boks Hermetisk tomat
1 ts Krydderblanding nr. 4
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Spagetti
Salt & Pepper (B)
1 pk Revet parmesan

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)
 

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Hvitløk og gulrot kan rives på et rivjern om ønskelig.
 
Ha bacon i en stor stekepanne og stek på middels-høy varme i 2-3 minutter.
 
Ha kjøttdeig oppi stekepannen med bacon og stek videre til kjøttet er gjennomstekt, ca. 5-7 minutter. Stek gjerne kjøttdeig i to omganger, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt.
 
Ha kjøttdeig og bacon over i en gryte og bland inn hermetisk tomat og krydderblanding. La det småkoke på middels varme frem til grønnsakene er klare.
 
Varm opp stekeolje i den brukte stekepannen til middels varme. Ha i gulrot, løk og hvitløk, og stek i ca. 5 minutter.
 
Kok spagetti etter anvisning på pakken (se tips).
 
Når gulrot og løk er ferdig stekt har du dette oppi gryten sammen med kjøttet. Kok opp og la det småkoke under lokk i minimum 10 minutter. Sausen blir bare bedre og bedre jo lenger den koker. Smak til med salt, pepper og mer krydderblanding etter ønske.
 
Servér spagetti og kjøttsaus toppet med revet parmesan.
 
Tips
Ønsker du pastaen ’al dente’ lar du pastaen koke litt kortere. Smak deg frem noen minutter før den er ferdig kokt (i følge anvisningen på pakken).