Logg inn

Sesambakt fersk hvit fisk med kinakål og chipotledressing


1 voksen

1 pk Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
1 Kinakål
1/4 pk Koriander
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 ss Olivenolje (B)
1 pk Sesamfrø
1/4 ts Salt (B)
1 pk Hvit fisk i sesong
1 beger Chipotledressing

(B) bak en basisvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Legg potetene i en kjele, fyll opp med vann slik at det såvidt dekker og la de koke til de er møre, ca. 16 minutter. Tilsett ca. en teskje salt per liter vann.

Vask og grovkutt ønsket mengde kinakål, tørk den godt og legg den i en ildfast form sammen med korianderblader, salt, pepper og olivenolje.

Hell sesamfrø og salt i en ubrukt plastpose/brødpose. Kutt fisken i porsjonsbiter og legg bitene i posen sammen med sesamfrø. Knyt igjen posen og vend rundt på den slik at sesamfrøene fester seg i fisken.

Ta fiskestykkene ut av posen og legg de over kinakålen i formen. Bak formen i ovnen i ca. 10-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.  Steketiden vil variere litt avhengig av tykkelsen på fisken.

Ta formen ut av ovnen og sil vannet av potetene (se tips). Server middagen med chipotledressing ved siden av.

Tips
Ønsker du å gjøre litt mer ut av potetene?
Når potetene er ferdig kokt kan du dele dem i to og blande inn smør, urter og flaksalt. Gressløk, persille, estragon, dill eller basilikum er godt til kokte poteter.