Logg inn

Bakt hvit fisk med kapers- og baconsmør og kruspersille


2 voksne

1 pk Småpoteter
1 pk Hvit fisk i sesong
Olivenolje (B)
Salt (B)
1 pk Bacon i terninger
1/2 Løk
1/3 pk Kruspersille
1 pk Brokkolitopper
Ca. 70g Smør (B)
1 ss Kapers
1/2 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Skyll potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 3 cm. Bruk 1/2 ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 20 minutter, til potetene er gode og møre.

Del fisken i porsjonsstykker og hell over ca. 1 ss olivenolje og 1/3 ts salt per fiskestykke. Bak i forvarmet ovn i 8-11 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Stek bacon i en stekepanne på middels-høy varme, til terningene er gylne og sprø.

Finhakk løk og kruspersille. Del brokkoli i små buketter. Når det gjenstår ca. 3 minutter av potetene koketid har du brokkolitoppene oppi sammen med potetene.

Ha smør, løk og kapers i stekepannen sammen med baconet. Fres videre i 2-3 minutter, til smøret er gyllenbrunt. Bland inn kruspersille og pepper like før servering.

Server den bakte fisken sammen med nykokte jærpoteter, brokkoli og kapers- og baconsmør.

Tips
Middagen vil også smake veldig godt med potetmos, om
noen foretrekker det.
Bruk gjerne resten av kruspersillen til andre fiskemiddager.
Den kan også strøs over kokte poteter eller brukes i sauser,
marinader eller wok.