Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Pølsefest!


2 voksne

1 pakke Matpoteter 400g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Tomat
1 stk Sjalottløk
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
4 stk Assorterte pølser
Bakepapir (B)
1 stk Romanosalat
1 stk Agurk
1 beger Potetsalatdressing 100g
4 stk Pølsebrød (Oppbevares i kjøleskap)
1 glass Grov sennep

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og kutt potetene i terninger på ca. 2x2 cm. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann og kok under lokk i ca. 10 minutter.

Sil av vannet og legg de utover et tallerken eller lignende slik at de får avkjølt seg litt.

Grovkutt tomat. Skrell og finsnitt sjalottløken. Legg tomatterningene og halvparten av sjalottløken i en skål. Tilsett olivenolje og en liten klype salt.

Legg pølsene på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en ildfast form. Stek de i ca. 10-15 minut-ter til de er gjennomvarme. Snu pølsene en gang underveis slik at de blir jevnt stekt.

Vask og kutt romanosalat og agurk i lange strimler.

Bland de kokte potetterningene med resten av sjalottløken og potetsalatdressingen.

Når det gjenstår ca. 1 minutt av pølsenes steketid legges pølsebrødene inn slik at de blir myke og lune.

Server pølsene i varme brød fylt med potetsalat, agurk, romanosalat, sennep og tomatsalsa.