Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grønn kyllingfrikassé


2 voksne

2 stk Gulrøtter
Pastinakk
1 pakke Matpoteter 400g
0,5-1 stk Blomkål
7 dl Vann (B)
1 terning Kyllingbuljong (B)
2 stk Kyllingfilet
1 pakke Sukkererter
2 dl Kremfløte
1 stor pakke Bladpersille
1 pakke Frikassé jevning 40,7g
Salt (B)
Pepper (B)

Skrell og kutt gulrot, pastinakk og potet i terninger på ca. 2x2 cm. Grovkutt blomkålen.

Legg potet og grønnsaker i en kjele og tilsett vann og buljongterning. Kok under lokk i ca. 8 minutter.

Kutt kyllingen i biter på ca. 3x3 cm.

Vask sukkerertene. Kjør fløte og persille raskt sammen i en blender eller med en stavmixer. Pass på at du ikke kjører det for lenge. Da vil fløten tykne, etter hvert sprekke og bli til smør.

Når koketiden er over tilsettes hele posen med frikasséjevning og fløteblandingen i gryten. Rør om og tilsett kylling og sukkererter. Småkok under lokk i 6-8 minutter til kyllingen er gjennomvarmet.

Rør litt underveis slik at det ikke setter seg i bunnen. Krydre med salt og pepper etter smak og servér.