Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Laks med brokkolipuré (Solo)


1 voksne

0,5-1 stk Brokkoli
Vann (B)
1 beger Lettrømme 100g
Salt (B)
1 pakke Hermetiske brune bønner
0,5-1 stk Rød chili
1 stk Fennikel
1.5 ss Olivenolje (B)
Ca. 0,25 ts Salt (B)
0.5 stk Lime
1 pakke Laksefilet 180g
Salt (B)
Pepper (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kutt brokkolitoppen i buketter og stilken i skiver. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok under lokk i ca. 10-15 minutter til brokkolien er helt mør. Sil av vannet og kjør brokkolien glatt sammen med rømme og salt i en blender eller med en stavmixer.

Sil laken av bønnene og skyll de raskt.

Vask, rens og finsnitt chili og fennikel.

Bland alt sammen i en ildfast form med olivenolje, salt og saften av en halv lime.

Legg laksestykket på toppen og dryss et tynt lag salt over fiskestykket. Sett det hele inn i ovnen i ca. 10-12 minutter. Bruk en liten kniv for å sjekke om fisken er ferdig bakt.

Servér med varm brokkolipuré og et dryss kvernet pepper etter smak.