Logg inn

Laks med brokkolipuré (Solo)


1 voksne

0,5-1 stk Brokkoli
Vann (B)
2/3 beger Rømmekolle
Salt (B)
1 pakke Hermetiske brune bønner
1/2-1 stk Rød chili
1 stk Fennikel
1 1/2 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/2 stk Lime
1 pakke Laksefilet 180g
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kutt brokkolitoppen i buketter og stilken i skiver. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok under lokk i ca. 12-15 minutter til brokkolien er helt mør.

Sil av vannet og kjør brokkolien glatt sammen med rømme og salt i en blender eller med en stavmixer.

Sil laken av bønnene og skyll de raskt.

Vask, rens og finsnitt chili og fennikel.

Bland alt sammen i en ildfast form med olivenolje, salt og saften av en halv lime.

Legg laksestykket på toppen og dryss et tynt lag salt over fiskestykket. Sett det hele inn i ovnen i ca. 10-12 minutter. Bruk en liten kniv for å sjekke om fisken er ferdig bakt.

Servér med varm brokkolipuré og et dryss kvernet pepper etter smak.