Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Stekt ris med grønnsaker, skinke og egg (Solo)


1 voksne

1 pakke Fullkornsris 75g
Salt (B)
Vann (B)
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Egg
1 pakke Wokblanding 400g
1 pakke Røkt skinke 100g
Ca. 1 ss Soyasaus (B)
Pepper (B)
1 stk Lime

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok risen som anvist på pakken.

Pisk eggene sammen i en liten bolle. Stek eggeblandingen på høy varme i en steke- eller wokpanne med stekeolje i ca. 1 minutt. Rør underveis.

Tilsett grønnsakene og stek videre i ca. 3 minutter. Bruk mer stekeolje etter behov.

Tilsett skinken og stek videre i ca. 3 minutter.

Tilsett risen når den er ferdig kokt og bland den godt sammen med grønnsaksblandingen i pannen. Stek videre til alt er rykende varmt.

Smak til med soyasaus og ønsket mengde pepper. Klem saften av en halv lime over det hele rett før servering.

Tips:
Kutt resten av limen i tynne skiver og legg de i et stort glass med isvann.