Logg inn

Potet- og purreløksuppe med stekt spekeskinke


2 voksne

1 pk Mandelpoteter
2/3 Purreløk
1/2 Hvitløk
2 ss Smør (B)
5 dl Vann (B)
1 terning Kyllingbuljong (B)
1 pk Spekeskinke
* 2 Håndværkere
2 ss Creme fraiche
Salt (B)
Pepper (B)
Olivenolje (B)
1/2 pk Gressløk

Håndværkere holder best på kvaliteten om de oppbevares i kjøleskap.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader.

Skrell potetene (de største potetene kan deles i 2). Vask og finkutt purreløk og hvitløk.

Stek purreløk og hvitløk i en kjele med smør på lav varme i ca. 5 minutter.

Tilsett poteter, vann og buljong. La det småkoke i ca. 15 minutter, til potetene er møre.

Legg spekeskinke på et brett med bakepapir. Stek i ovn i ca. 5-8 minutter. Stek håndværkere etter anvisning på pakken.

Ha suppen i en blender (evt. bruk stavmikser), tilsett creme fraiche og kjør til du har en jevn og fin suppe. Tilsett litt mer vann om suppen virker veldig tjukk.

Sil suppen om ønskelig og smak til med salt og pepper.

Topp gjerne suppen med noen dråper av din beste olivenolje og grovhakket gressløk. Server med sprøstekt spekeskinke og nystekte håndværkere.

Tips
Har du olivenolje med smak av sitron så passer denne ypperlig å toppe suppen med før servering.