Logg inn

Pasta genovese med hjemmelaget pesto og spekeskinke


1 voksen

1 pk Pasta
1/2 pk Sukkererter
1 ss Pinjekjerner
1/3 Hvitløk
1/2 pk Basilikum
1/2 dl Olivenolje (B)
1/2 pk Parmesan
1/3 ts Salt (B)
1/5 ts Pepper (B)
Kokevann (B)
Kvernet salt (B)
Kvernet pepper (B)
1 pk Spekeskinke

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ønsket mengde pasta etter anvsining på pakken. Ta vare på ca. 1 dl av kokevannet. Se tips.

Vask og kutt sukkerertene i 2-3 biter. Når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden til pastaen så har du i sukkerertene.

Pesto: Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk hvitløk. Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor (bruk evt. en stavmikser eller morter).

Tilsett litt og litt olivenolje mens maskinen kjører. Rør til slutt inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Bland sammen den kokte pastaen og sukkerertene med pestoen. Tilsett litt kokevann om det virker tørt (pastavannet inneholder stivelse som gjør at retten får riktig konsistens). Topp gjerne med litt kvernet salt og pepper.

Topp genovesen med spekeskinke og servér.

Tips
Ønsker du stekt spekeskinke i pastaen så kan du fordele
spekeskinken utover et stekebrett og steke i ovn på 200 grader
til spekeskinken er lett gyllen og sprø.
Kok gjerne pastaen ’al dente’ (litt tyggemotstand).