Logg inn

Pannestekt hvit fisk med kremet spisskål og jærpoteter


2 voksne

1 pk Jærpoteter
1/2 pk Kremfløte
1 ss Smør (B)
1 bit Spisskål
1/2 pk Gressløk
Salt (B)
1/3 saft av sitron
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 ss Stekeolje (B)
2/3 ss Smør (B)
1/3 saft av sitron

Fremgangsmåte

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett en halv teskje salt per liter vann. Kok i 15-20 minutter under lokk til de er møre.

Kok opp fløte i en middels stor kjele. Tilsett smør.

Grovkutt spisskål (fjern den harde kjernen) og legg i fløten. Kok i ca. 2 minutter til kålet blir mykt.

Finhakk gressløk og legg i kjelen. Kok i ca. 2 minutter til. Smak til med salt og saften av sitron (se tips). La gjerne kålet stå å trekke til resten av retten er ferdig.

Del fiskestykket opp i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper på begge sider.

Ha stekeolje og smør i en stekepanne og varm opp til middels varme. Ha i fiskestykkene og stek i 2-3 minutter på hver side. Når det gjenstår ca. 1 minutt presser du i sitronsaft. Trekk pannen av platen og la fiskestykkene ettersteke i 1-2 minutter.

Servér pannestekt fisk med kremet spisskål og nykokte jærpoteter.

Tips
Ta gjerne fiskestykket ut av kjøleskapet 20-30 minutter før steking. Romtemperert fisk vil redusere varmetapet i stekepannen.

Smak gjerne til kålet med hvit pepper om du har.

Om du har tid kan du øse smør/olje over fiskestykkene under steking.