1 ss Smør (B)
1 Squash
1/3 ts Salt (B)
1 Løk
2/3 Hvitløk
1/2 Chili
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Kjøttdeig
1 pk Tacokrydder
1/2 boks Hermetisk tomat
1 pk Fetaost
1 Hjertesalat
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Smelt smør i en kjele eller mikrobølgeovn.
Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut noe av innmaten med en skje. Finhakk squash-fyllet og legg til sides.
Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett med bakepapir. Pensle squashene godt med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og chili (se tips).
Stek løk, hvitløk og chili i en stekepanne på middels-høy varme med stekeolje i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig og stek videre i ca. 4 minutter. Tilsett deretter innmaten fra squashen og tacokrydder, og stek i ca. 4 minutter til.
Tilsett hermetisk tomat og bland alt godt sammen. Kok opp og la det småputre i 3-5 minutter.
Fyll squashene med kjøttdeigblanding og smuldre over fetaost (spar gjerne litt ost til salaten).
Stek squashen i stekeovnen i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen og fin farge.
Kutt salaten i tynne strimler og legg i en serveringsbolle. Dryss over eventuelle rester av fetaosten og servér.
Tips
Juster gjerne mengden løk, hvitløk og chili etter smak.