Logg inn

Ovnsbakt røkt torsk med stekt blomkål og eggesmør


2 voksne

1 pk Småpoteter
1 pk Røkt torsk
2 ss Olivenolje (B)
2 Egg
Ca. 75g Smør (B)
1/3 pk Gressløk
1 pk Blomkåltopper
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader.

Legg potetene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker potetene. Tilsett 1 ts salt per liter vann. Kok i ca. 20 minutter, til potetene er møre.

Legg torsken i en ildfast form og hell over olivenolje. Stek i ovn i 15-20 minutter.

Ha eggene i en liten kjele og fyll på med vann (se tips). Kok opp og la eggene småkoke i 10 minutter før de avkjøles i kaldt vann. Skrell eggene og del de i små biter.

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen når smøret har smeltet og ha i eggebitene.

Finkutt gressløk og ha i eggesmøret. Bland forsiktig sammen.

Del blomkål i små biter og stek i en stekepanne med stekeolje til lett gyllent. Smak til med salt og pepper.

Servér torsken med stekt blomkål, kokte småpoteter og eggesmør (se tips).

Tips
Har eggene stått i kjøleskap så anbefales det å ha de
oppi sammen med vannet når det koker opp. Er eggene
romtempererte så kan de legges i kjelen når vannet koker.
Topp gjerne tallerkene med litt kvernet salt og pepper.