Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ovnsbakt laks med blomkålpuré og jærpoteter


2 voksne

1 pk Jærpoteter
2/3 Blomkål
2 ss Rømme/Creme fraiche (B)
1 ss Sukker (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Laksefilet
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1 bit Agurk
3 ss Vann (B)
2/3 ss Sukker (B)
2/3 ss Eddik (B)
1/4 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader over- og undervarme.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett 1/2 ts salt per liter vann. Kok i 15-20 minutter under lokk, til potetene er møre.

Kutt blomkålen i små buketter og stilken i skiver. Kok blomkålen i lettsaltet vann (som potetene) i ca. 12 minutter. Sil av vannet.

Kjør blomkål og rømme/creme fraiche til en glatt puré i en blender eller med en stavmikser.

Smak til med sukker, salt og pepper.

Kutt laksen i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Vend inn stekeolje og topp med salt. Bak i stekeovn i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.

Kutt agurk i tynne skiver. Rør sammen vann, sukker, eddik og salt. Rør helt til sukkeret har løst seg opp. Hell eddiken over agurken og bland sammen.

Server ovnsbakt laks med blomkålpuré, kokte jærpoteter og frisk agurksalat.

Tips
Ha gjerne litt melk i vannet som blomkålen kokes i, så får du en hvitere blomkålpuré.

Har du ikke rømme eller creme fraiche kan du bruke fløte. Rør inn til du når ønsket konsistens.

Bruk gjerne flaksalt på laksen.