Logg inn

Ovnsbakt ørretfilet med blomkålmos og quinoa


1 voksen

1 pk Quinoa
Vann (B)
Salt (B)
2/3 Blomkål
Vann (B)
1 pk Ørretfilet
1 pk Mandler
1/4 ts Salt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1 Lime
1 pk Sugarsnaps
1 pk Reddik
 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skyll quinoaen og kok den i rikelig med vann i en kjele. Bruk 1/2 ts salt per liter vann.

Kutt blomkål i små buketter og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det så vidt dekker og kok under lokk i ca. 15 minutter, til blomkålen er helt mør.

Legg ørreten i en ildfast form. Grovhakk mandlene og strø på toppen av fisken. Dryss det hele med salt. Sett formen inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til ørreten er gjennomstekt.

Sil vannet av blomkålen og kjør den klumpfri i en blender eller med en stavmixer sammen med smør eller olivenolje. Smak til med salt og limesaft.

Vask sukkererter og snitt de på langs. Vask reddik og kutt de i tynne skiver.

Server ørreten med varm blomkålmos, quinoa og sprø råkostsalat.

Tips
Har du et termometer kan du sette dette i den
tykkeste delen av fisken før den går i ovnen. Ta ut
ørreten når den når en temperatur på 45-48 grader.