Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Tomatsuppe med egg, makaroni og bacon


2 voksne

2 stk Egg
Vann (B)
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
2 stk Tomater
1.5 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 pakke Fullkornsmakaroni 30g
4.5 dl Vann (B)
2 stk Grove håndværkere (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Bacon i skiver
Stekeolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0.25 ts Pepper (B)
0.75 ts Honning (B)
1 pakke Krutonger med hvitløk og urter 40g

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Legg eggene i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker.
Kok opp og kok i ca. 8 minutter.

Skrell og grovkutt løk og hvitløk. Grovhakk tomat.

Stek løk og hvitløk i en kjele med stekeolje i ca. 3 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, makaroni, hakket tomat og vann. Kok under
lokk i ca. 15 minutter.

Stek håndværkerne i 6-8 minutter.

Kutt bacon i små biter og stek til gyllent i en stekepanne med litt
stekeolje etter behov.

Når eggene er ferdige avkjøles de litt under rennende kaldt vann,
skrelles og deles i båter.

Kjør suppen glatt i blender eller med en stavmixer og smak til med salt,
pepper og honning.

Servér med kokt egg, stekt bacon, krutonger og nystekte håndværkere.