" /> Nettmat - Oppskrift på “Taco-kake” med fullkornsris, agurk og mynte - Nettmat.no
Handlekurv for uke 29 ТOTAL PRIS: 0.00 KR
RETT 1
Legg til
product
Legg til
RETT 2
Legg til
product
Legg til
RETT 3
Legg til
product
Legg til
RETT 4
Legg til
product
Legg til 15% rabatt for rett nr 4
RETT 5
Legg til
product
Legg til 25% rabatt for rett nr 5

"Taco-kake" med fullkornsris, agurk og mynte


2 voksne og 2 barn

1 pakke Fullkornsris 225g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Kjøttdeig 540g fra Malmin & Orre
Ca. 1,5 ts Tacokrydder
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Hermetiske brune bønner
1 boks Hermetisk tomat
1 dl Vann (B)
0.5 ts Salt (B)
1 stk Agurk
1 liten pakke Mynte
1 pakke Fullkornslefser
Bakepapir (B)
1 stk Lime


 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok risen som anvist på pakken.

Brun kjøttdeig sammen med tacokrydder på sterk varme i en kjele med stekeolje i 3-4 minutter.

Sil laken av bønnene og skyll de raskt.

Tilsett bønner, hermetisk tomat og vann i kjelen med kjøttet. La det hele koke uten lokk i ca. 15 minutter. Tilsett salt og mer krydder etter smak.

Vask og kutt agurken i små terninger. Finhakk mynte og bland den sammen med agurken i en liten bolle.

Legg lefser og kjøttfyll lagvis på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek det hele i ca. 8 minutter og server med fullkornsris, agurksalat og limebåter.

Tips:

Smak gjerne til med mer salt og
tacokrydder mens kjøttet koker.
Ønsker du mer styrke i retten kan
du smake til med kajennepepper
eller chilipulver.