" /> Nettmat - Oppskrift på “Taco-kake” med fullkornsris, agurk og mynte - Nettmat.no
Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

"Taco-kake" med fullkornsris, agurk og mynte


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Kjøttdeig 360g fra Malmin & Orre
Ca. 1 ts Tacokrydder
1.5 ss Stekeolje (B)
1 pakke Hermetiske brune bønner
1 boks Hermetisk tomat med hvitløk
1 dl Vann (B)
0.33 ts Salt (B)
1 stk Agurk
1 liten pakke Mynte
1 pakke Fullkornslefser
Bakepapir (B)
0,5-1 stk Lime

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok risen som anvist på pakken.

Brun kjøttdeig sammen med tacokrydder på sterk varme i en kjele med stekeolje i 3-4 minutter.

Sil laken av bønnene og skyll de raskt.

Tilsett bønner, hermetisk tomat og vann i kjelen med kjøttet. La det hele koke uten lokk i ca. 15 minutter. Tilsett salt og mer krydder etter smak.

Vask og kutt agurken i små terninger. Finhakk mynte og bland den sammen med agurken i en liten bolle.

Legg lefser og kjøttfyll lagvis på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek det hele i ca. 8 minutter og server med fullkornsris, agurksalat og limebåter.