Om oss

Stavangerregionen med Jæren og Ryfylke er kanskje Norges aller beste og viktigste kjøkkenhage. I en årrekke, og med et helt unikt og faglig engasjement, har vi i Rogaland utviklet oss som dyktige produsenter, presentører og nytere. Vi arrangerer festivaler i byene, ute på øyene og inne i fjordene. Gjester kommer langveis fra for å handle, nyte og lære, og hvert år samles kokkene her i hopetall. Da vi startet arbeidet med nettmat.no var vår visjon å tilby fantastiske lokale råvarer fra matfylket Rogaland til alle. Ambisiøse mål fra to lokale, unge gründere.
Nå er vi der! Nyt råvarene, hjemmesiden vår og de fantastiske middagsoppskriftene vi tilbyr. Så ofte vi har tid lanserer vi nyheter, aktiviteter og etableringer på hjemmesiden vår. Vi leverer gjerne på døren din, eller du kan hente dine varer hos oss. Din hverdag blir mye enklere, og du har mer tid til å smake og nyte.

Med vennlig hilsen Nettmat-teamet

 

 

 

 

 

Vår utfordring

Det moderne samfunn kan være et travelt sted å oppholde seg. Tidsklemma har blitt et begrep. Flere av oss går daglig kanossagang mellom hverdagens mange tidkrevende plikter, oppgaver, aktiviteter og fornøyelser.
Bortsett fra noen få overmennesker som tilsynelatende rekker over mer på en dag enn andre kan klare på en uke, er det for de fleste av oss knapt nok forunt å kunne slenge en frossenpizza i ovnen nå og da, langt mindre planlegge, handle og tilberede et fullverdig måltid.
 

Frossenmatforbannelsen

I et forsøk på å gjøre det enkelt og greit for oss selv, velger vi ofte ferdigmat, frossenmat og halvfabrikater. Ikke er det sunt, ikke smaker det særlig godt og i tillegg har mange av råvarene vært halve kloden rundt for å bli foredlet i et land langt borte, før det ferdige produktet omsider havner på middagsbordet vårt. Det er kanskje billigere på den måten. Men bærekraftig er det ikke.

Berg av brukbar mat

Bærekraftig er det heller ikke å kaste så mye mat som vi gjør. Selv om både myndighetene og matvarebransjen har iverksatt tiltak for å redusere matsvinnet, går det mer mat i søppelet enn noen gang før. Elleve kilo grønnsaker. Ti kilo middagsrester. Fjorten brød. Hver person kaster nær 50 kilo mat i året, til sammen 231 000 tonn til en verdi av rundt 12 milliarder kroner. Og det er bare her i Norge. I et globalt perspektiv er det vel heller ikke til å komme forbi at alt matsvinnet har en moralsk side.

Du blir hva du spiser

Matvarene kan ligge temmelig lenge nå om dagen før de mugner, skjemmes og bederves. Konserveringsmidler, tilsetningsstoffer, stivelsesmidler, fargestoffer, matsminke, transfett, salt og sukker, alt sammen får vi i oss på mer eller mindre daglig basis. Den største helseutfordringen i vestlige land er fedme. Den vanligste dødsårsaken er hjerte- og karsykdommer. Aldri før har så mange fått diabetes. Aldri har vi hatt flere barn med astma og allergiplager. Livsstilssykdommene topper statistikkene. Mange spiser seg syke. Men det positive er at du også kan spise deg frisk.


Vår løsning

Matkassene fra Nettmat.no består av godt planlagt og varierte middagsretter som legger grunnlaget for et sunt og balansert kosthold for hele familien, og gjør godt for både kropp og sinn.

Et sunnere alternativ

Vi jobber hardt for å være det sunneste alternativet på markedet. Måltidene er basert på lokalt produserte kvalitetsråvarer, grove fullkornsprodukter som ris, pasta og bakervarer, og mye frisk frukt og grønnsaker. Matkassene er utviklet med tanke på å møte Helsedirektoratets anbefalinger og tilfredstille et gjennomsnittlig næringsbehov.

Enklere hverdag

Vi opphever kanskje ikke tidsklemma en gang for alle, men våre matkasser gjør i alle fall hverdagen enklere. Kundene slipper å planlegge menyen, handle råvarene og tenke på næringsinnhold og variasjon. Vi tar oss av alt det. Ikke tar det lang tid å tilberede måltidene heller. I gjennomsnitt er middagen ferdig på ca 30 minutter.

Kortreist mat

Vi gjør det meste selv. Bortsett fra å dyrke og fremstille råvarene, tar vi oss av nesten hele prosessen fra bonde til bord. Vi jobber for å unngå at produktene reiser jorden rundt før de havner på kundens tallerken. Råvarene hentes hos den lokale bonden og produsenten. Slik bidrar vi ikke bare til å opprettholde et levedyktig og bærekraftig lokalt næringsliv, men også til å skåne miljøet og redusere det økologiske fotavtrykket.

Mat med mening

Vår filosofi er å tilby mat med mening. Vi tilbyr gode matopplevelser som smaker og gjør godt, gir energi og tar vare på helsen. Vi har et høyt fokus på å redusere emballasje. Dessuten gjør vi vårt for å redusere matsvinnet. Våre kokker har beregnet oppskrifter og porsjoner slik at matkassene inneholder mye god mat, men gir svært lite svinn.