Logg inn

Nachos med hjemmelaget guacamole


1 voksen

1 pk Kjøttdeig
1 ss Stekeolje (B)
1 ts Tacokrydder
1 pk Nacho chips
1/3 Jalapeño
1 pk Revet ost
1 Avocado
1/3 Chili
1/2 Løk
1/2 Tomat
1/4 ts Salt (B)
1/3 Lime (limesaft)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

 
Forvarm stekeovn til 200 grader.
 
Brun kjøttdeigen i en stekepanne med stekeolje på høy varme. Bland inn tacokrydder. Bruk gjerne mer enn det som står oppført.
 
Fordel ut nachoschipsen på et stekebrett med bakepapir (evt. en ildfast form) og fordel det brunede kjøttet over chipsen.
 
Kutt ønsket mengde jalapeño i tynne skiver (sterkt). Fordel jalapeño over kjøttet og chipsen og strø over revet ost. Sett i ovn og stek i 7-11 minutter, til osten er gyllen.
 
Guacamole: Del avocado i to og ta ut steinen. Finkutt chili og løk. Kutt tomat i små terninger. Tilpass gjerne mengden chili, løk, tomat og salt etter din smak.
 
Knepp avocadoen i en skål. Bland inn chili, løk, tomat og salt. Klem over saft fra limen (se tips).
 
Servér nachosen varm med frisk guacamole ved siden av.
 
Tips
Tilsett gjerne finhakket koriander i guacamolen om ønskelig.
 
Guacamole til overs?
Ha guacamolen i en lufttett beholder. Bruk en skje til å trykke ned
massen slik at den ligger jevnt. Ha over et tynt lag med vann eller
lime-/sitronsaft. Oppbevar i kjøleskap.
Hell av vann/saft før den skal brukes igjen, og rør litt om.