Logg inn

Mee goreng


2 voksne

1 Sjalottløk
1 pk Sjampinjong
1 Hvitløk
1 pk Grønnkål
2 Gulrøtter
2/3 pk Peanøtter
1/3 pk Koriander
1 pk Risnudler
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Kikerter
1/2 Chili
4 ss Soyasaus (B)
1 ss Sirup/lønnesirup
3 ss Sesamolje (B)

Fremgangsmåte

Kutt sjalottløk og sjampinjong i skiver, finhakk hvitløk, snitt opp grønnkål og skjær gulrøtter i ringer. Grovhakk peanøtter og koriander.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil de ferdigkokte nudlene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen (se tips).

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en stor stekepanne. Ha i sjalottløk, grønnkål, gulrøtter og sopp. Stek i ca. 5 minutter, til grønnsakene mykner.

Tilsett de kokte nudlene og stek videre i 1-2 minutter. Vend om av og til (se tips).

Hell laken av kikertene, skyll de under kaldt vann og ha dem oppi med nudlene.

Finhakk chili. Bland sammen chili, soyasaus, sirup og sesamolje (sesamolje kan erstattes av rapsolje eller solsikkeolje). Ha blandingen oppi med grønnsakene og nudlene og vend godt om.

Server middagen med serveringsskåler. Topp med grovhakkede peanøtter og koriander.

Tips
Har du frosne erter liggende i fryseren så kan du tilsette en håndfull erter oppi med nudlene.
Vi fikk tilsendt et tips hvor noen anbefalte å tilsette en spiseskje med peanøttsmør eller sataysaus i stekepannen sammen med nudlene.
Dette er ikke testet av oss men høres jo godt ut! :)