Logg inn

Marokkanske grillspyd med couscous og melon


1 voksen

1 pk Couscous
2 Grillspyd
1/2 Hvitløk
1/4 pk Mynte
1 pk Biffdeig
1/3 ts Pepper (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Salt (B)
1 Egg
1 ss Stekeolje (B)
2/3 Rødløk
1/2 Paprika
1 Tomat
1 ss Olivenolje (B)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 Cantaloupe/vannmelon

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).
 

Fremgangsmåte

Kok couscous etter anvisning på pakken. Skal du grille grillspydene så kan du legge spydene i en bolle med vann.

Finhakk hvitløk og mynte (merk: mynte skal brukes i både biffdeigen og couscousen).

Ha biffdeigen over i en bolle og bland inn pepper, spisskummen, paprikapulver, salt, hvitløk, mynte og egg. Kna alt godt sammen.

Form deigen rundt grillspydene og stek (evt. grill) på middels-høy varme i en stekepanne med stekeolje til de er ferdige. Bruk gjerne en kniv for å sjekke om de er ferdig stekt.

Finhakk rødløk og paprika. Kutt tomat i terninger.

Bland sammen rødløk, paprika, tomat, finhakket mynte og kokt couscous. Topp med litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.

Kutt melonen i skiver på ca. 1 cm. Topp melonskivene med bittelitt salt og olivenolje, og stek (evt. grill) i ca. 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne.

Servér marokkanske grillspyd med stekt eller grillet melon og couscous.

Tips
Ønsker du litt mer styrke i grillspydene så kan du tilsette litt
kajennepepper (sterkt) eller chiliflak.