Logg inn

Pad thai med kylling


2 voksne

1/2 Tamarind
1 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong
1 ts Chilipulver (B)
4 ss Soyasaus (B)
3 ss Brunt sukker (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Risnudler
1 bunt Vårløk
2 Kyllingfileter
1/2 Hvitløk
1 ss Ingefær
2/3 Chili
1 pk Peanøtter
2 Gulrøtter
1 Lime
1 ss Stekeolje (B)
1/3 lime (limesaft)
1 boks Bønnespirer
1/3 pk Koriander

Fremgangsmåte

Skjær tamarind i to og dra ut innmaten med en teskje (fjern stilken/trådene). Ha innholdet i en liten bolle og rør inn vann, buljong, chilipulver, soyasaus, brunt sukker og pepper. Sett sausen til side.

Kok nudlene etter anvisning på pakke (se tips). Sil deretter av vannet og skyll under kaldt vann slik at nudlene kjøles helt ned.

Kutt vårløk i ringer. Legg det hvite og det grønne i hver sin haug.

Skjær kylling i mindre biter.

Finhakk hvitløk, ingefær, chili og peanøtter. Skrell gulrøtter og skjær de i tynne strimler. Del limen i to, og kutt den ene delen i båter.

Varm opp stekeolje i en wok- eller stekepanne. Stek kylling på sterk varme i ca. 3 minutter.

Tilsett det hvite fra vårløken, hvitløk, ingefær og chili. Stek videre i 1 minutt.
Tilsett gulrot, nudler og halvparten av tamarindsausen. Vend det hele godt sammen. Klem i limesaft (fra den halve limen) og stek det hele i 2-3 minutter til. Vend om hele tiden så det ikke brenner seg.

Ta pannen bort fra varmen og hell på resten av tamarindsausen. Sil laken av bønnespirene, skyll raskt under kaldt vann og tilsett i pannen. Vend det hele godt sammen.

Server pad thai toppet med det grønne fra vårløken, koriander og knuste peanøtter, og limebåter ved siden av.

Tips
Kok gjerne nudlene ”al dente”(litt tyggemotstand). Kjenn på
konsistensen når nudlene nærmer seg ferdige.