Logg inn

Koteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og brun saus


1 voksen

1 Gulrot
1 Pastinakk
1/2 Rødløk
1 bit Kålrot
1 pk Småpoteter
2 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Koteletter
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1/2 ss Smør (B)
2 ss Smør til saus (B)
2 ss Hvetemel (B)
4 dl Vann (B)
1 Kjøttbuljong
Salt & pepper (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 225 grader varmluft.

Skrell og kutt gulrot, pastinakk, rødløk og kålrot i staver eller båter. Del potetene i to eller fire. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, salt og pepper. Bak i ovn i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre (se tips).

Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med salt og pepper.

Stek kotelettene i en stekepanne med smør på middels-høy varme i 2-3 minutter på hver side. Ta deretter stekepannen bort fra varmen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i 5-10 minutter.

Saus: smelt smør og la det bli lysebrunt i en gryte. Tilsett hvetemel og rør til det får en nøttebrun farge. Trekk gryten vekk fra varmen og tilsett halvparten av vannet mens du rører godt.
Tilsett resten av vannet og buljong under omrøring. Kok opp og a sausen småkoke i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Servér kotelettene med ovnsbakte rotgrønnsaker og hjemmelaget brun saus.

Tips
Drypp gjerne litt honning eller soyasaus over grønnsakene før de bakes i ovnen. Vend gjerne om på grønnsakene 1-2 ganger under steking.