Logg inn

Kikertmasala med jasminris, peanøtter og papadums


2 voksne

1 pk Jasminris
2/3 Squash
2 ss Olivenolje (B)
2/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 Hvitløk
1 Løk
1 ss Ingefær
1 Gulrot
1 ss Stekeolje (B)
2 ts Garam masala (B)
1 ts Karripulver (B)
Ca. 1 dl Kokosmelk
1 boks Hermetisk tomat
1 pk Kikerter
1 pk Peanøtter

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader. Kok ris etter anvisning på pakken. Bruk gjerne buljong i vannet om du ønsker mer smak.

Kle et stekebrett med bakepapir. Kutt squash i terninger på ca. 1x1 cm og fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje, og dryss over salt og pepper. Stek i ovnen i 10-12 minutter.
 
Finhakk hvitløk, løk og ingefær. Vask (evt. skrell) gulrot og kutt i skiver.
 
Varm opp stekeolje til medium varme i en kjele. Ha i hvitløk, løk, ingefær, gulrot, garam masala og karripulver. La det surre under omrøring i 3-5 minutter.
 
Tilsett kokosmelk og hermetisk tomat, og la det koke opp. Kjør deretter blandingen jevn i en kjøkkenmaskin (bruk evt. stavmikser). Ha blandingen tilbake i kjelen.
 
Hell laken av kikertene og skyll under kaldt vann. Ha kikerter og squashterningene i kjelen og la det småkoke i 2-3 minutter under omrøring. Se tips.
 
Varm papadums etter anvisning på pakken. Grovhakk peanøtter.
 
Servér kikertmasalaen med papadums og jasminris, toppet med peanøtter.
 
Tips:
Smak gjerne til med mer garam masala og
karripulver, eller evt. andre krydder.