Logg inn

Karibisk bønnesuppe med appelsin og squash


2 voksne

1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 Squash
1 Paprika
4 Tomater
2 Gulrøtter
3 ss Stekeolje (B)
1 1/2 ts Spisskummen (B)
1 1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1/3 appelsin (appelsinskall)
1 pk Brune bønner
3 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
1/4 Appelsin (appelsinsaft)
1/3 pk Koriander

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash, paprika og tomater i terninger, og gulrøtter i skiver.

Varm opp stekeolje i en kjele på medium-høy varme. Ha i spisskummen, salt, paprikapulver (gjerne røkt), chilipulver, sjalottløk og hvitløk. La det hele surre i 2 minutter.

Tilsett squash, paprika, tomater og gulrøtter. La det surre videre i 2-3 minutter.

Vask appelsinen og riv skallet på den fine siden av rivjernet.

Hell laken av bønnene og skyll de raskt i kaldt vann. Ha bønnene deretter i gryten og rør alt godt sammen.

Tilsett vann og buljong. Klem i appelsinsaft og la det koke opp.

La det småkoke i ca. 10 minutter, til alle grønnsakene er møre (se tips).

Server bønnegryten toppet med koriander og revet appelsinskall.

Tips
Smak gjerne til med mer krydder når gryten nærmer seg klar.
Har du malt tørket koriander så kan du tilsette dette sammen med
resten av krydderet (ca. 1/3 ts per pers).