Logg inn

Indisk korma med kikerter og cashewnøtter


2 voksne

1 pk Ris
1 pk Cashewnøtter
5 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
1 ss Tomatpuré
2/3 pk Kokosmelk
1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
1 ts Ingefær
1 pk Blomkåltopper
1 ss Stekeolje (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 ss Garam masala (B)
1 lime (limesaft)
2/3 pk Kikerter
2/3 pk Grønne erter
1/3 pk Koriander

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Ha cashewnøtter, vann med buljongterning, tomatpuré og kokosmelk i en kjøkkenmaskin (bruk evt. stavmikser) og kjør til en helt jevn saus.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær blomkål i små buketter.

Varm opp stekeolje i en kjele. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og blomkål. Stek i 2-3 minutter.

Ha i paprikapulver, garam masala, salt og pepper. Rør godt sammen og la det surre i 2-3 minutter til.

Hell i sausen fra kjøkkenmaskinen, la det koke opp og smak til med saften fra limen.

Hell laken av kikertene og ertene og skyll de i kaldt vann. Ha de over i sausen og la det hele småkoke i 2-3 minutter (se tips).

Finhakk koriander.

Server kormaen med nykokt ris, toppet med finhakket koriander.

Tips
Kormaen skal være ganske smaksrik. Smak derfor til med
mer paprikapulver og garam masala om ønskelig.
Tilsett gjerne litt tørket koriander om du har.