Logg inn

Indisk currygryte med gresskar, kikerter og blomkål


1 voksen

1 pk Jasminris
1/2 Løk
1/2 Hvitløk
2/3 Gresskar
1 pk Blomkål
1 ss Stekeolje (B)
1 ss Grønn currypaste
2/3 pk Kikerter
1 pk Kokosmelk
2 dl Vann (B)
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2/3 pk Hermetiske erter
1 pk Koriander

(B) bak en råvare betyr av varen ikke er inkludert i matkassen (Basisvare).

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skrell og grovkutt gresskaret (bruk gjerne en kniv til å fjerne kjernene). Riv blomkålen i små buketter.
 
Varm opp stekeolje i en kjele på medium varme. Ha i løk og hvitløk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett currypaste og stek videre i 1 minutt til. Øk gjerne mengden currypaste om du ønsker mer styrke og smak i middagen.
 
Hell laken av kikertene og skyll de raskt under vann. Ha kikerter, gresskar og blomkål i kjelen. Rør godt sammen.
 
Tilsett kokosmelk og vann. Ha på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter.
 
Smak til gryten med salt og pepper (se tips). Ha i ertene når det gjenstår ca. 1 minutt av koketiden. Grovhakk koriander.
 
Servér currygryten med nykokt jasminris og topp med koriander.
 
Tips
Smak til gryten med krydder som du liker. For eksempel chilipulver
(sterkt), garam masala, spisskummen og paprikapulver.
Tilsett gjerne 1 ts med gurkemeie for å få den gule, fine fargen.