Logg inn

Honningglasert kylling med pasta genovese og ruccola


1 voksen

1 pk Kylling
1 ts Ingefær
1,5 ts Kinesisk hvitløk
2 ss Olivenolje (B)
2 pk Honning
2 ss Soyasaus (B)
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 Brødpose/plastpose
1 pk Pasta
Vann (B)
Salt (B)
1/2 glass Grønn pesto
1 pk Ruccola á 20g

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Se tips. Forvarm stekeovn til 220 grader. Kutt kylling i biter på 3-4 cm.
 
Marinade: Finhakk eller rasp ingefær og hvitløk. Bland sammen olje, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk, salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser slik at det blandes skikkelig.
 
Ha kylling i en brødpose og hell over marinaden. Forsøk å klemme ut så mye luft som mulig før du knytter igjen posen. La kyllingen marinere i minimum 5-10 minutter (gjerne lenger om du har tid).
Kna forsiktig på posen av og til mens du klargjør det andre.
 
Kok pasta etter anvisning på pakken.
 
Ha kjøttet og marinaden over i en passende ildfast form. Kyllingen kan gjerne ligge litt tett slik at mindre av marinaden fordamper under steking. Ha formen i forvarmet ovn i 12-16 minutter, til
kyllingen er gjennomstekt (steketiden kan variere ut ifra størrelsen på den ildfaste formen). Bruk gjerne en kniv for å sjekke at kyllingen er ferdig stekt. Vend gjerne om på kjøttet 1 gang under steking.
 
Sil vannet av pastaen og vend inn pesto (bruk gjerne noen spiseskjeer av kokevannet til å justere konsistensen med). Vend deretter inn ruccola.
 
Servér pasta genovese med ruccola, toppet med honningmarinert kylling.
 
Tips
Har du tid så kan du lage marinaden og la kjøttet marinere
noen timer før du begynner med matlagingen.
Marineres kyllingen over 60 min så bør den oppbevares i kjøleskap.