Logg inn

Fylte paprika med kjøttdeig, villris og feta


1 voksen

1 pk Villrisblanding
1 Paprika
1 pk Kjøttdeig
1 ss Stekeolje (B)
1/2 Løk
1/2 pk Brune bønner
2/3 ts Oregano (B)
1/2 pk Rosiner
2/3 pk Fetaost
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Salablanding

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte


Sett på stekeovnen på 200 grader varmluft. Kok villrisblanding etter anvisning på pakken.
 
Vask og del paprika i to (se tips). Fjern kjernene og legg de i en ildfast form. Stek i stekeovn i ca. 10 minutter.
 
Brun kjøttdeigen på høy varme i en stekepanne med stekeolje. Finkutt løk. Sil laken av bønnene og skyll i kaldt vann.
 
Ha løk, bønner, oregano, rosiner og halvparten av fetaosten oppi stekepannen. Tilsett salt og pepper, og bland godt sammen. Krydre med mer krydder om ønskelig, feks. chilipulver, spisskummen, tacokrydder eller lignende.
 
Fyll de forstekte paprikaene med kjøttfyll og topp med resten av fetaosten. Sett paprikaene tilbake i stekeovnen og stek videre i 10-15 minutter, til fetaosten er gyllen.
 
Servér de fylte paprikaene med nykokt villrisblanding og salat.
 
Tips
Kutt gjerne av en bit på undersiden av paprikaen, slik at halvdelene står stødig under steking.