Logg inn

Chili con pølse


1 voksen

1/2 Løk
1/2 Paprika
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
1 pk Aromasopp
2 Nettmatpølser
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Chilipulver  (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/3 ts Oregano (B)
1/4 ts Kanel (B)
1 ss Vann (B)
1/2 pk Hvite bønner
1 boks Hermetisk tomat
1 dl Vann (B)
1 pose Nachochips

(B) bak en vare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (Basisvare).

Fremgangsmåte

Grovhakk løk og paprika. Finhakk hvitløk og chili. Kutt sopp og pølser i skiver.

Ha grønnsakene og pølsebitene i en kjele med stekeolje og stek på middels-høy varme i 6-7 minutter.

Bland sammen chilipulver, spisskummen, oregano, kanel og vann i et glass. Rør godt sammen til en tykk pasté.

Sil laken av de hvite bønnene og skyll under kaldt vann.
 
Ha hvite bønner, hermetisk tomat, vann og krydderblandingen i kjelen. Bland godt sammen og la det småkoke under lokk på middels varme i ca. 15 minutter. Rør om av og til.
 
Smak gjerne til med litt salt, pepper og sukker (se tips).
 
Server med nachos chips. Chilien kan også serveres med parmesan, rømme og ristet brød eller varme rundstykker om ønskelig.
 
Tips
Tilpass styrken på middagen med mer krydder. Paprikapulver kan
også brukes.
Middagen passer ypperlig som restemat. Legg avkjølt chili con pølse i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskap.