Logg inn

Chicken Corma Deluxe med ris og nanbrød


1 voksen

1 pk Ris
1/2 pk Rosiner
1 pk Cashewnøtter
1 dl Vann (B)
1 Kyllingfilét
1 pk Blomkål
1 ss Stekeolje (B)
1,5 ts Krydderblanding
2/3 pk Kokosmelk
1/3 ts Salt (B)
1 pk Nanbrød

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken, sammen med rosiner. For enda mer smak i risen kan du ha kyllingbuljong i kokevannet.

Kjør sammen cashewnøtter og vann med en stavmikser eller blender.

Kutt kyllingen i biter på ca. 2x2 cm.

Vask og kutt opp blomkålen i små biter. Stilken kan kuttes i terninger på ca. 1x1 cm om ønskelig. Stek blomkål i en kjele med stekeolje på middels varme i ca. 5 minutter.

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft (til nanbrød).

Tilsett krydderblanding, kokosmelk og cashewnøtteblandingen. Bland godt sammen og la det koke under lokk på medium varme i ca. 8 minutter. Tilsett deretter kyllingen og la det koke videre under lokk i ca. 6-7 minutter. Rør gjerne inn noen klyper gurkemeie for den karakteristiske gulfargen.

Smak til med salt og mer krydderblanding etter ønske (se tips). Legg nanbrød i stekeovnen i 2-3 minutter. Sprinkle gjerne litt vann over nanbrødene før de går i ovnen.

Servér kormaen rykende varm med kokt ris og nanbrød.

Tips
Kormaen er ganske mild. Smak godt til med mer krydderblanding,
garam masala, spisskummen, kanel og/eller chili etter ønske.