Logg inn

Biff stroganoff


1 voksen

1 pk Ris
1/2 Paprika
2/3 Løk
1 pk Aromasopp
1 pk Strimlet biffkjøtt
1 ss Smør (B)
1 ss Tomatpuré
1/3 ts Paprikapulver (B)
1/2 ts Sennep (B)
1,5 dl Fløte
1 dl Vann (B)
1 Kjøttbuljongterning
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1/4 pk Kruspersille

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Rens og grovkutt paprika, løk og sopp.

Brun biffkjøttet i en kjele med smør på høy varme i 2-3 minutter (se tips).

Ha grønnsakene oppi kjelen med kjøtt og stek videre til løken er blank.

Tilsett tomatpuré, paprikapulver og sennep (se tips). Stek videre under omrøring i ca. 2 minutter.

Ha i fløte, vann og buljong, og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og hakket persille før servering.

Tips
Stek gjerne 1 pk biffkjøtt om gangen. Dette vil redusere
varmetapet i kjelen og sørge for at kjøttet stekes, ikke
kokes. Bruk mer smør etter behov.
Sennep kan droppes om ønskelig.
Reduser mengden tomatpuré om du ønsker mindre
tomatsmak i gryteretten.