Logg inn

Bakt søtpotet med cherrytomat, avokado og bønner


2 voksne

*Søtpotet
Bakepapir (B)
1 pk Brune bønner
1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 ss Stekeolje (B)
2/3 ts Spisskummen (B)
2/3 ts Paprikapulver (B)
2/3 ts Chilipulver (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pk Cherrytomat
1 Avokado
1/3 pk Koriander
1 boks Mais

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som blir levert til middagen.
(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 grader (se tips).

Vask/skrubb søtpotetene, del de i to på langs og legg de med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Ha de i ovnen til de er myke og møre, ca. 20-25 minutter.

Gjør klar tilbehøret mens potetene er i ovnen. Hell laken av bønnene og skyll under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre under omrøring i 2-3 minutter.

Ha deretter i spisskummen, paprikapulver, chilipulver og bønner, og la det steke i 4-5 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Skjær cherrytomat og avokado i mindre biter. Grovhakk koriander og sil laken av maisen.

Når potetene er ferdig bakt så skjærer du ett eller flere dype snitt i snittflaten slik at tilbehøret får plass. Fyll deretter potetene med bønneblanding, tomat, avokado, koriander og mais (se tips).

Tips
Har du lite tid så kan søtpoteten bakes i mikrobølgeovn.
Stikk da mange hull i søtpoteten med en gaffel og bak i mikrobøleovn på ca. 750w i 6-7 minutter, til den er helt mør. Avslutt gjerne med søtpoteten 5 minutter i stekeovnen for å få de gode og sprø kantene.

Topp middagen med Imat fraiche om ønskelig.