Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Bakt laks med blomkålpuré og ristede mandler


2 voksne

1 Blomål
Vann (B)
Salt (B)
1 pk Laksefilét
2 ss Olivenolje (B)
1 Sitron
1 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Mandler
1 Brokkoli
2 ss Stekeolje (B)
2 ss Creme fraiche
1 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 180 grader.

Kutt blomkål i små buketter og stilken i skiver. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det såvidt dekker og kok i ca. 15 minutter. Tilsett en halv teskje salt per liter vann.

Kutt laks i porsjonsstykker og legg i en ildfast form sammen med olivenolje og litt sitronsaft. Vend godt om på laksestykkene og krydre med salt og pepper.

Grovhakk mandlene og legg halvparten over fisken. Bak lakseformen i stekeovnen i 10-13 minutter.

Kutt brokkoli i små buketter og stek de i en stekepanne på middels-høy varme sammen stekeolje og resten av mandlene. Stek til brokkolien får en gyllen og fin farge.

Sil vannet av blomålen og mos den med en stavmikser eller i en blender sammen med creme fraiche, sitronsaft og salt.

Server ovnsbakt laks med blomkålpuré og nystekt brokkoli.

Tips
Riv litt sitronskall på den fine siden av et rivjern og dryss over fisken før den settes i ovnen.

Har du god tid kan laksen stå 30-60 minutter og trekke før den settes inn i ovnen.

Rester? Legg dette i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskap.