Logg inn

Bakt hvit fisk i sesong med småpoteter og dillsaus


1 voksen

1 pk Småpoteter
1 Gulrot
1/2 pk Grønne bønner
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
1/3 ts Flaksalt (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 ss Smør (B)
1 ss Mel (B)
2,5 dl Melk
1/2 Fiskebuljongterning
1/3 pk Dill
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 grader varmluft.

Legg potetene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm. Tilsett en teskje salt per liter vann. Kok potetene i ca. 20 minutter, til de er møre og gode.

Skrell og grovkutt gulrøtter. Del de grønne bønnene i to. Når det gjenstår ca. 10 minutter av koketiden til potetene så tilsetter du gulrøtter. Når det gjenstår ca. 2 minutter så tilsetter du grønne bønner.

Kutt fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form (ikke for stor). Dryss over salt og olivenolje (topp også med kvernet pepper om ønskelig). Stek i ovnen i ca. 10-15 minutter avhengig av tykkelsen på fisken. Trykk forsikig midt på fisken for å se om den flaker - da er den ferdig.

Smelt smør i en kjele på middels varme. Rør inn mel og spe inn melk litt og litt mens du rører. Kok opp, tilsett fiskebuljong og la det koke i 2-3 minutter. Tilsett finhakket dill og smak til med salt og pepper.

Fun fact
I middelalderen trodde man at dill hadde magiske egenskaper, og urten ble brukt i kjærlighetsdrikker og som et afrodisiakum. Ved å henge dill over inngangsdøren skulle den beskytte mot onde makter og hekser.