Logg inn

Baconpai med spinat og mozzarella


2 voksne

1 pk Paideig
1 Rødløk
1 Paprika
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Ternet bacon
1/3 pk Bladpersille
1 pk Spinat á 50g
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
4 Egg
1,3 dl Matfløte
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 pk Revet mozzarella
1/2 Isbergsalat
1 Tomat
1/2 pk Reddik

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 210 grader varmluft.

Rull paideigen ut og legg paibunnen i en ildfast form. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i 7-10 minutter.

Paifyll: Rens og grovkutt rødløk og paprika, og stek dette i en stekepanne med stekeolje på middels-høy varme i ca. 2 minutter (spar litt rødløk og paprika til salaten om ønskelig).

Tilsett bacon i stekepannen og stek videre i 3-4 minutter.

Grovkutt bladpersille.

Bland inn spinat, bladpersille, salt og pepper i stekepannen. Stek videre i ca. 1 minutt før du heller innholdet over i paiformen.

Visp sammen egg, matfløte, salt og pepper i en bolle. Hell  eggeblandingen over i paiformen og topp med mozzarella.

Sett paien tilbake i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til paien er fast og gyllen.

Vask og grovkutt salat. Vask og kutt tomat i terninger og reddik i tynne skiver. Bland sammen salat, tomat og reddik (se tips).

Server gjerne paien og salaten med et godt og ferskt brød eller rundstykker.

Tips
Husk å blande inn rødløk og paprika om du sparte noe.
Topp gjerne salaten med en god olivenolje, sitronolje eller balsamico.