Logg inn

Bønnetaco med mangosalsa og guacamole


2 voksne

1/2 Jalapeños
2/3 Hvitløk
1 Sjalottløk
1 Mango
1 Avocado
2/3 Lime (limesaft)
1/3 ts Salt (B)
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Spisskummen
1 pk Brune bønner
2/3 pk Hermetisk tomat
Salt (B)
Pepper (B)
1 Hjertesalat
1 pk Taco tubs
 

Fremgangsmåte

Finhakk jalapeños (fjern frøene om du ikke liker sterk mat), hvitløk og sjalottløk. Skrell mangoen, skjær kjøttet fra steinen og del mangokjøttet i terninger. 

Goacamole - Del avocado i to, fjern steinen og bruk en skje til å grave ut innmaten (ta vare på steinen og legg den i den ferdige guacamolen. Da holder den seg bedre). Ha innholdet over i en bolle og press i halvparten av limesaften. Dryss over salt og press/rør sammen innholdet med en gaffel til guacamole. Se tips.

Mangosalsa - Ha halvparten av følgende ingredienser: jalapeños, hvitløk og sjalottløk i en ny bolle. Rør forsiktig inn mangoterningene. Klem i resten av limesaften. Se tips. Ha gjerne i litt finhakket koriander om du har.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en kjele. Ha i resten av jalapeños, hvitløk og sjalottløk. Tilsett spisskummen og fres i to minutter.

Hell laken av bønnene, skyll de raskt under kaldt vann og ha de over i kjelen. Rør godt og stek videre i to minutter til.

Tilsett hermetisk tomat og kjør blandingen til en grov bønnestuing med en stavmikser eller i en food prosessor. Smak til med salt og pepper.

Vask og grovhakk hjertesalat. Varm taco tubs etter anvisning på pakken.

Server taco tubs med guacamole, mangosalsa, bønnestuing og salat.

Tips
Ønsker du en mildere guacamole så kan du tilsette litt rømme.
Jalapeños kan være sterkt for noen (2500-6000 scovillegrader).
Reduser derfor mengden litt om noen ikke liker sterk mat.