Handlekurv for uke 35 ТOTAL PRIS: 0.00 KR
RETT 1
Legg til
product
Legg til
RETT 2
Legg til
product
Legg til
RETT 3
Legg til
product
Legg til
RETT 4
Legg til
product
Legg til 15% rabatt for rett nr 4
RETT 5
Legg til
product
Legg til 25% rabatt for rett nr 5

Ytrefilet av svin med stappe og granatsaus


2 voksne

1 pk Mandelpotet
2/3 Rødløk
1/2 Hvitløk
1/2 pk Gressløk
1 pk Ytrefilet av svin
1 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 dl Soyasaus (B)
1 ss Honning (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/2 Sitron (sitronsaft)
2/3 Granateple (kjernene)
2 ss Smør (B)
Ca. 1 dl Melk
1/2 ts Salt (B)
 

Fremgangsmåte

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok i ca. 20 minutter, til de er møre.

Finhakk rødløk, hvitløk og gressløk.

Brun svinefileten raskt på alle sider i en stekepanne på sterk varme med stekeolje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper (gni krydderet inn om ikke kjøttet er for varmt).

Legg svinefileten i en ildfast form (la sjyen ligge igjen i pannen). Bak i ovn i 15-20 minutter. Bruk gjerne en liten kniv for å sjekke om kjøttet er ferdig stekt. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Ha rødløk og hvitløk i stekepannen med kraften fra kjøttet og fres på høy varme i ca. 2 minutter.

Tilsett soyasaus, honning, olivenolje, sitronsaft, granateplekjerner og mesteparten av gressløken i stekepannen. ”Kok” dette sammen i ca. 1 minutt.

Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske. Smak til potetstappen med salt og resten av gressløken.

Servér ytrefileten med potetstappe og granatsaus.

Tips
Ekstra god potetstappe?
Smelt smør i en kjele (enda litt mer enn det som står oppført). Tilsett
flaksalt (ca. 1/2 ts per pers) og melk. La dette bli varmt men unngå at det koker. Mos potetene mens du heller i litt og litt melkeblanding.
Stopp når du når ønsket konsistens.